13 Σεπτεμβρίου 2018

Λίγα λόγια και μερικές φωτογραφίες απο 2 παιδάκια που τα έλεγαν Ωνάση


Απο τη σελίδα:nikosonline.gr
Όταν γεννήθηκαν όλοι έλεγαν ότι ήταν τα πιο τυχερά παιδιά του κόσμου. Η ιστορία, τους διέψευσε όλους. Το όνομα «Ωνάσης», τα δισεκατομμύρια δολάρια, η χλιδή και η δύναμη του χρήματος δεν είναι το παν…



Αλέξανδρος Ωνάσης...
Ο Αλέξανδρος Ωνάσης γεννήθηκε στις 30 Απριλίου του 1948 στην Νέα Υόρκη, από τον Αριστοτέλη Ωνάση και την Τίνα Λιβανού. Τελειώνοντας τις σπουδές του είχε αναλάβει τη γενική διεύθυνση της “Ολυμπιακής Αεροπορίας”. Τραυματίστηκε θανάσιμα σε αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη αμέσως μετά την απογείωση μέσα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και που πιθανολογήθηκε με βάσιμα στοιχεία ότι ήταν εγκληματική πράξη. Παραμένοντας “κλινικά νεκρός”, ύστερα και από τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα του, οι γιατροί αφαίρεσαν στις 23 Ιανουαρίου του 1973 την μηχανική υποστήριξη με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του. Ετάφη στον Σκορπιό όπου αργότερα ετάφη και ο πατέρας του Αριστοτέλης, καθώς και η αδερφή του Χριστίνα. Ήταν 25 χρόνων.

Χριστίνα Ωνάση...
Γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1950 στην Νέα Υόρκη, δύο χρόνια μετά τον Αλέξανδρο. Αν και μεγάλωσε μέσα στη χλιδή, τα παιδικά της χρόνια σημαδεύτηκαν από τον χωρισμό των γονιών της. Ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις του πατέρα της και γρήγορα αφοσιώθηκε σε αυτές. Πέθανε 19 Νοεμβρίου 1988 (38 χρόνων) από έμφραγμα, όπως δηλώθηκε επίσημα, λόγω της πολύχρονης κατάχρησης ναρκωτικών ουσιών. Η σορός της μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και ενταφιάστηκε στην ιδιόκτητη νήσο της οικογένειάς της, στον Σκορπιό.


Το όνομα του Ωνάση έγινε συνώνυμο του πλούτου σε ολόκληρο τον πλανήτη,
αλλά όταν ήταν με τα παιδιά του γινόταν κι’ αυτός παιδί.

Ο Αλέξανδρος και η Χριστίνα μπορεί να μεγάλωσαν στο εξωτερικό και στα καλύτερα σχολεία,
αλλά όταν έρχονταν στην Ελλάδα ήταν το καλύτερο τους 




Ο Αλέξανδρος πέρασε ξένοιαστα παιδικά χρόνια, αν και οι σχέσεις του με τον πολυάσχολο και διάσημο πατέρα του δεν ήταν πάντα οι καλύτερες δυνατές.
Αγαπούσε πολύ τη μητέρα του και δεν είδε με καλό μάτι τον χωρισμό των γονιών του.
Στη μνήμη του μοναχογιού του, ο Αριστοτέλης Ωνάσης συνέστησε το ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης» με έδρα το Βαντούζ του Λιχτενστάιν και κεντρικά γραφεία στην Αθήνα. Από τα κέρδη της οικονομικής αυτοκρατορίας Ωνάση, το ίδρυμα χορηγεί υποτροφίες και χρηματοδοτεί διάφορα έργα κοινωφελούς χαρακτήρα.





πηγή:.nikosonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου