21 Νοεμβρίου 2014

Το ναυάγιο του πλοίου ''Ηράκλειον''


Στις 8 Δεκεμβρίου 1966 σημειώθηκε το πολύνεκρο ναυάγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου ''Ηράκλειον'' κοντά στη βραχονησίδα Φαλκονέρα,βορειοδυτικά της Μήλου.
Το πλοίο ,που εκτελούσε το δρομολόγιο Χανιά-Πειραιάς,δεν απέπλευσε απ το λιμάνι της Σούδας την προγραμματισμένη ώρα εξ αιτίας της αργοπορημένης άφιξης ενός φορτηγού-ψυγείου,το οποίο απ ότι αποδείχθηκε ήταν και το ''μοιραίο'' φορτηγό για την τραγωδία που θα ακολουθούσε.
Ενώ το πλοίο είχε φτάσει κοντά στην Φαλκονέρα άρχισε να ταλαντώνεται επικίνδυνα λόγο των κυμάτων και των ισχυρών ανέμων.Τότε το φορτηγό-ψυγείο άρχισε να χτυπά με δύναμη στα πλαϊνά του πλοίου με αποτέλεσμα να ανοίξει η μπουκαπόρτα του πλοίου.Το φορτηγό βρέθηκε στη θάλασσα και τεράστιος όγκος νερού άρχισε να εισρέει στο πλοίο.

Μέσα σε λίγα λεπτά βρήκαν το θάνατο περισσότερα απο 200 άτομα,είτε παλεύοντας με τα κύμματα,είτε εγκλωβισμένοι στις καμπίνες τους.

Απο τα θύματα,μόλις 25 σωροί περισυλλέχτηκαν για να κηδευτούν και οι μόλις 47 διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Πειραιά και της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου