21 Νοεμβρίου 2014

Το σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη & του Δημήτρη Παπαμιχαήλ


Το 1968, ήταν όταν η Ελληνίδα σταρ, Αλίκη Βουγιουκλάκη, άνοιξε τις πόρτες του σπιτιού της και υποδέχθηκε τη φωτογράφο Ευσταθία Ναυπλιώτου από το περιοδικό «Γυναίκα». Μία ακόμη φωτογράφιση με τον σύζυγό της, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, που χρόνια μετά θεωρείται συλλεκτική να δείχνουν το «φτωχικό» τους.
Το σπίτι αγοράσθηκε το 1962, τρία χρόνια πριν από τον γάμο της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και κόστισε όχι μόνο 2.000.000 δραχμών – που ήταν η τιμή πώλησης – αλλά ακόμη περισσότερα αφού στην πορεία έκανε κάποιες διορθωτικές αλλαγές, βελτιώνοντας την εσωτερική εικόνα, παρόλα αυτά όμως σπανίως έμενε σε αυτό, πριν τον γάμο της φυσικά, καθώς δεν ήθελε να αποχωριστεί την μητέρα της, Έμμυ, και το πατρικό της σπίτι.


Το θρυλικό διαμέρισμα στον 4ο όροφο στην πολυκατοικία με το νούμερο 18 της οδού Στησιχόρου στην περιοχή των Ανακτόρων ήταν μεγάλο και πολύ φωτεινό, αποτελούνταν από 7 δωμάτια, σαλόνι και τραπεζαρία αλλά και ένα επιπλέον σαλόνι, το «σαλόνι της κυρίας», όπως το αποκαλούσε η εθνική μας σταρ, μέσα στο οποίο βρίσκονταν οι κούκλες και τα αμέτρητα δώρα των θαυμαστών της.


Μέσα στο σαλόνι της η Αλίκη φιλοξενούσε όλες τις κούκλες και τα δώρα που της έκαναν κατά καιρούς οι θαυμαστές της, ενώ ήταν και ο χώρος που το νιόπαντρο ζευγάρι έπαιρνε πάντα το πρωινό του.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου