16 Ιουνίου 2015

Αναστασία -Mega channel 1993


Δεν ξέρω αν την βλέπατε 
(γιατί είχα ακούσει πως κάποιους δεν τους άφηναν οι γονείς τους)
 αλλά σίγουρα την ξέρετε ..
Η Αναστασία άφησε εποχή στην ελληνική τηλεόραση και όχι άδικα μιας και για τις αρχές της δεκαετίας του 90 τόσο το σενάριο όσο και κάποιες σκηνές θεωρήθηκαν αρκετά τολμηρές..

photo
Η υπόθεση γνωστή..η παράλληλη (όχι για όλη τη διάρκεια της σειράς) ερωτική σχέση της νεαρής Αναστασίας (Μυρτώ Αλικάκη) με πατέρα και γιό 
(Μηνάς Χατζασάββας - Άλκης Κούρκουλος).
Πρόσφατα παρακολούθησα μια συνέντευξη της Αλικάκη η οποία έλεγε πόσο πολύ την είχε στιγματίσει ο συγκεκριμένος ρόλος και πόσα χρόνια της πήρε για να το ξεπεράσει..κι όχι άδικα γιατί κρίνοντας απο 'μένα και παρότι η συγκεκριμένη ηθοποιός έχει παίξει σε αρκετά ακόμα σήριαλ μόλις ακούω το όνομα της κατ ευθείαν η Αναστασία μου έρχεται στο μυαλό..και έχουν περάσει και 22 χρόνια απο τότε..


Εκτός απο την Μυρτώ Αλικάκη,τον Μηνά Χατζησάββα και τον Άλκη Κούρκουλο πρωταγωνιστούσαν επίσης οι:
Μαριάννα Τουμασάτου
Γεράσιμος Σκιαδαρέσης
Μισέλ Βάλει
Νίκος Ορφανός
Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Δημήτρης Καμπερίδης
Μαρία Γουδή
Ειρήνη Κουμαριανού 
Δημήτρης Γιαννόπουλος 

Το σενάριο ήταν της Μιρέλλας Παπαοικονόμου 
και η σκηνοθεσία του Γιώργου Κορδέλλα..

photo
Η σειρά είχε σπάσει κάθε ρεκόρ τηλεθέασης μιας και απ ότι διάβασα ξεπερνούσε το 50 και 70%..Τότε δεν θυμάμαι να είχα δώσει σημασία στα ποσοστά,θυμάμαι όμως πως είχα δει σε μια εφημερίδα τον τίτλο ''τι θα κάνουμε τώρα χωρίς την Αναστασία'' ,λίγες μέρες πριν το τελευταίο επεισόδιο..

Επίσης δεν ξέρω αν το είχατε προσέξει αλλά μετά την προβολή της σειράς αρκετές κοπέλες εμφανίστηκαν με σκουλαρίκι στη μύτη ενώ άρχισε να ακούγεται ξανά το όνομα  ''Αναστασία'' αντι για Τασία,Σία,Σασα κτλ...

Δε θα μπορούσα να παραλείψω την μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου ,τους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και την ερμηνεία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη ,όπου βάσει του wikipedia  είναι το πρώτο ελληνικό τηλεοπτικό σάουντρακ που έγινε πλατινένιο, ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 50.000 αντίτυπα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου