6 Σεπτεμβρίου 2015

Τα Ιαπωνέζικα παραμύθια της δεκαετίας του 1980


Δεν θυμόμουν πως λεγόταν η συγκεκριμένη σειρά κινουμένων σχεδίων μέχρι που έπεσα τυχαία σε ένα αφιέρωμα αναμνήσεων των 80s στο youtube..
Δεν είχε στιγμιότυπα απο τη σειρά αλλά τη συγκεκριμένη φωτογραφία που έχω στην αρχή της ανάρτησης..η αλήθεια είναι πως δεν θυμόμουν με τίποτα επεισόδια,λεπτομέρειες κτλ
αλλά η συγκεκριμένη φωτογραφία μου έχει μείνει για τα καλά στη μνήμη.

Έψαξα λοιπόν για περισσότερες πληροφορίες και τις παραθέτω όπως ακριβώς τις βρήκα στη σελίδα ertopen.com 
(Το άρθρο γράφτηκε τον Οκτώβρη του 2014,όπου σειρά συμπλήρωνε τα 30 χρόνια απο την προβολή του πρώτου της επεισοδίου).


Σαν σήμερα (3-10-2014) πριν από 30 χρόνια, μια σειρά κινουμένων σχεδίων που αγαπήθηκε πολύ από το ελληνικό κοινό, κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ. Το πρώτο επεισόδιο από τα «Παλιά Γιαπωνέζικα Παραμύθια» (ή Γιαπωνέζικοι Μύθοι) προβάλλεται στην Ελλάδα την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 1984. 
Πρόκειται για τη σειρά «Manga Nippon Mukashi Banashi» του Group Tac, ιαπωνικής παραγωγής 1975, στην οποία εξιστορούνται παραδοσιακά Ιαπωνικά παραμύθια.

Στην ελληνική μεταγλώττιση κάνουν την εμφάνισή τους πολλοί γνωστοί ηθοποιοί, όπως η Αιμιλία Υψηλάντη, ο Αργύρης Παυλίδης και η Δήμητρα Δημητριάδου, οι οποίοι δάνεισαν τις φωνές τους στους ήρωες των ιαπωνικών μύθων και παραμυθιών. 
Οι γιαπωνέζικες ιστορίες ήταν διάρκειας 10 λεπτών περίπου και παρουσιάζονταν κάθε Τετάρτη σε ενιαία επεισόδια των 20-25 λεπτών. 
Το τραγούδι στους τίτλους έναρξης είναι το «Nippon Mukashibanashi» (Hana-zukin) ενώ στους τίτλους τέλους το «Gruppa no Uta» (Keeper Mates).


πηγή :ertopen
(Με πληροφορίες από Retromaniax, MangaWorld24, Animated-divots.net, AnimeNewsNetwork)

1 σχόλιο: