7 Φεβρουαρίου 2016

Στιγμές της Ζωής Λάσκαρη με τις κόρες τηςΑπό το protothema.gr
Στα χρυσά χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου, το φαινόμενο να φωτογραφίζονται οι σταρ με τα παιδιά τους ήταν απαραίτητο και για την προβολή τους και για τα περιοδικά. Κυρίως όμως για το κοινό, που έβλεπε ότι οι πρωταγωνίστριες του σινεμά και του θεάτρου, πέρα από τα φώτα και τη λάμψη, μπορούσαν να είναι σύζυγοι και μητέρες. 
Καμία δεν είχε αρνηθεί ποτέ να φωτογραφηθεί μαζί με τα παιδιά της, είτε σε εξώφυλλο, είτε σε κοσμικές εκδηλώσεις – κάτι που τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι celebrities του θεάματος αποφεύγουν. 
Το People κάνει μια αναδρομή και σας θυμίζει σε ένα μεγάλο αφιέρωμα αγαπημένες ηθοποιούς μαζί με τα βλαστάρια τους. Την αρχή κάνει η Ζωή Λάσκαρη.

Στις 23 Οκτωβρίου του 1967, ένας γάμος ταράζει τους καλλιτεχνικούς κύκλους. 
Δεν ήταν τόσο το γεγονός, όσο οι φήμες ότι η Ζωή Λάσκαρη μετά το γάμο της με τον Πέτρο Κουτουμάνο θα περιόριζε τις εμφανίσεις της σε ταινίες και ίσως να εγκατέλειπε εντελώς την καλλιτεχνική ζωή για να αφοσιωθεί στο σύζυγό της. 
Μετά από επτά μήνες περίπου, στις 10 Μαΐου του 1968, η Ζωίτσα γίνεται μαμά. 
Η Μάρθα είναι το πρώτο της παιδί και θα αποκτήσει αδελφούλα δέκα χρόνια μετά, στις 12 Νοεμβρίου του 1978, όταν η Ζωή Λάσκαρη θα φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της, τη Μαρία-Ελένη, καρπό του γάμου της με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο. 
Χωρισμένη με τον Πέτρο Κουτουμάνο από την άνοιξη του 1971, επισκέπτεται το δικηγορικό γραφείου του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, το Φεβρουάριο του 1976, για επαγγελματικούς λόγους, και ένα ειδύλλιο ξεκινά. 
Είναι 21 Ιουνίου του 1976, όταν το ζευγάρι ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας. 
Το κοριτσάκι από τη Θεσσαλονίκη αναδείχτηκε Σταρ Ελλάς στα καλλιστεία, γνώρισε δόξες στον κινηματογράφο, υπηρετεί με προσεκτικά βήματα το θεατρικό σανίδι που λατρεύει, έχει άψογη σχέση με τις κόρες της, στις οποίες δεν δίνει ποτέ συμβουλές, αλλά είναι πάντα δίπλα τους στα πάθη, στα λάθη, στις επιλογές τους, στη ζωή τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου